تبلیغات
آوای چاهک موسویه - مطالب اسفند 1395

 

امام حسین (ع) : من کشته اشکم ؛ هر مؤمنى مرا یاد کند ، اشکش روان شود (کامل الزیارات ، ص 108)
نوشته شده در تاریخ شنبه 28 اسفند 1395 توسط محمد علی خسروی چاهک
http://birjand.isna.ir//Files/News/Image/13951/43890.jpg

کَما یا کُما چیست؟

گیاهی است خوراکی که با گرم شدن هوا در اسفندماه به صورت وحشی در بیابان روییده می شود و دارای ریشه ای قوی و مستحکم می باشد.

مصرف این گیاه در خراسان جنوبی معمول است و حتی این گیاه در اسفندماه با قیمت های بالایی در بازار به فروش می رسد.به شیره این گیاه آنغوزه می گویند.

لازم بذکر است که این گیاه بوی مشمئزکننده ای دارد ولی خوشمزه است! وقبلا از خوردن آن باید خود را آماده چند ساعت خواب کنید!

گیاه کماه در سالهای اول گل نمی دهد وبعد از چند سال که می خواهد گل بدهد ساقه ضخیمی همراه با گلهای درون چند لایه پرده سبز ظاهر می شود که در اصطلاح محلی به آن قُرنه می گویند که به اندازه و شکل گل کلم می باشد و خوردن آن از برگهایش بسار لذیذ تر است! و حداکثر پس از یکی دوماه خشک می شود.

پس از خشک شدن از ساقه ی قرنه - که نام محلی آن کَمَچوک هست - و جنس اسفنج مانندی دارد جهت مصارف سوختی استفاده می شود.
خواص درمانی آن در درمان دردهای مفاصل ، استخوان درد ،ازبین بردن کرمهای دستگاه گوارش ، رفع یبوست ، و از شیره آن برای دفع کرم ، دندان درد و ... را می شناسند. از دیگر خواص درمانی آن میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ضدتشنج
  • خلط آور
  • قاعده آور
  • دفع انگلهای روده‌ای
  • درمان اختلالات هاضمه‌ای،
  • خاصیت مسکن
  • ضدعفونی کننده
  • کاهش فشارخون
  • آرامش بخش
  • درمان بیماری های قلبی عروقی
  • ناراحتی های تنفسی مانند آسم، سیاه سرفه و برونشیت را برطرف می کند و برای درمان یبوست بسیار مفید است.
  • مصرف آن پس از زایمان برای مادر بسیار مفید است.برای رفع دندان درد، مقداری از آن را با آب لیمو مخلوط کنید و با پنبه روی دندان قرار دهید.
  • از آن جا که خاصیت آنتی بیوتیک دارد و مانع از رشد میکروب می شود، از آن به عنوان نگه دارنده در ترشی ها استفاده می شود.
  • نفخ بر است و به هضم غذا کمک می کند. مصرف آن از حمله های هیستری جلوگیری می کند.

روش پخت:
ابتدا پس از جدا کردن قسمت اصلی ساقه گیاه و شست و شوی کامل با آب، آن را در یک دیگ پر از آب به مدت یک ساعت می جوشانند تا کامل پخته شود.سپس آن را آبکش کرده و آب آن را گرفته و با اضافه کردن سیر، گردو، نمک، ادویه،تخم مرغ و سیب زمینی این غذای خوشمزه را در روغن کاملا می پزند.بعضی از خانواده ها هم پس از آبکش کردن و گرفتن آب اضافی کما را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری می کنند تا در ایام دیگر سال به صورت نوبر از آن استفاده کنند.





طبقه بندی: متفرقه، 
نوشته شده در تاریخ یکشنبه 15 اسفند 1395 توسط محمد علی خسروی چاهک
http://s3.picofile.com/file/8288564618/photo5895306011122706619.jpg
برای مشاهده ادامه تصاویر به ادامه مطلب بروید


ادامه مطلب

طبقه بندی: گزارش تصویری، 
نوشته شده در تاریخ یکشنبه 15 اسفند 1395 توسط محمد علی خسروی چاهک
http://s1.picofile.com/file/8288563392/photo5888624974745413753.jpg
ادامه تصاویر را در ادامه مطلب ببینید


ادامه مطلب

طبقه بندی: گزارش تصویری، 
نوشته شده در تاریخ یکشنبه 15 اسفند 1395 توسط محمد علی خسروی چاهک

در این شماره می خوانید...
قبر مخفی
سبک زندگی فاطمی، همیشه مطیع شوهرت باش!!
وصیت نامه شهید مدافع حرم
معرفی کتاب
دانلود شماره 18
http://bayanbox.ir/view/2159418859554538629/15hk7sk.gif





طبقه بندی: گاهنامه فرهنگی تربیتی فانوس، 
نوشته شده در تاریخ یکشنبه 15 اسفند 1395 توسط محمد علی خسروی چاهک

شادی روحش صلوات




طبقه بندی: پیام تسلیت، 
نوشته شده در تاریخ شنبه 14 اسفند 1395 توسط محمد علی خسروی چاهک
http://s1.picofile.com/file/8288116468/photo_2017_03_01_23_08_23.jpg
http://s4.picofile.com/file/8288116626/photo_2017_03_01_23_08_28.jpg
ادامه تصاویر را در ادامه مطلب ببینید
با تشکر از آقای مهدی رضایی بابت ارسال تصاویر


ادامه مطلب

طبقه بندی: گزارش تصویری، 
نوشته شده در تاریخ چهارشنبه 11 اسفند 1395 توسط محمد علی خسروی چاهک

بالای صفحه



تمامی حقوق این وبلاگ برای آوای چاهک موسویه محفوظ و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز می باشد.